دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز
مراقبت از پوست در تابستان گرم
با شروع فصل تابستان، مراقبت از پوست در برابر گرمای خورشید و اشعههای مضر UV ضروری است. این اشعهها میتوانند به سلامت پوست آسیب زده و منجر به پیری زودرس پوست و افزایش خطر ابتلا به سرطان پوست شوند.
گرمای شدید در تابستان، آب و هوای گرم، نور خورشید و اشعه های مضر فرابنفش حاصل از آن، می تواند برای پوست و سلامت آن ناخوشایند بوده. از مشکلات در فصل گرم تابستان و آب وهوای گرم این است که نور خورشید مستقیم بر روی پوست می تابد وعوارض بیشتری بر روی پوست و حتی موها به جای می گذارد. از عوارض گرمای تابستان به روی پوست میتوان به لک پوستی در فصل گرما، آفتاب سوختگی، خشکی پوست، پیری و آکنه پوست، اشاره کرد.
• با گرم شدن هوا و افزایش رطوبت در محیط، غدد چربی پوست شروع به تولید چربی طبیعی پوست میکنند. چربی ترشح شده، روی سطح پوست گیر میکند و منجر به چسبندگی، چربی و مسدود شدن منافذ پوست میشود.
• جوشهای آکنه شایعترین مشکلی است که در تابستان رخ میدهد. افرادی که پوست چرب دارند بیشتر مستعد ابتلا به آن هستند زیرا باکتریها و سبوم موجود در پوست با عرق ترکیب شده و باعث مسدود شدن منافذ و ایجاد آکنه میشوند.
با داشتن روتینی مناسب میتواند تمامی مشکلات پوستی ناشی از گرمای هوا را به طرز چشمگیری کاهش دهد. پوستهای خشک در فصل تابستان به مراقبت بیشتری نیاز دارند. چرا که بهطور طبیعی، پوست خشک از رطوبت کافی برخوردار نیست و گرمای هوا، آن هم در مناطق خشک و گرم باعث میشود پوست رطوبت بیشتری از دست بدهد.
عدم آبرسانی پوست خشک در فصل تابستان، میتواند مشکلات جدی مانند پیری زودرس پوست، بروز چین و چروک و اگزما را به همراه داشته باشد.
اگر پوستی چرب دارید، باید بدانید که بهدلیل گرمای تابستان، ترشح سبوم و چربی پوست افزایش مییابد و به همین دلیل پوست شما مستعد جوش و آکنه میشود. در نتیجه بهتر است در روتین مراقبت از پوست در تابستان برای پوست چرب، از کرم ضد آفتاب فاقد چربی استفاده کنید که روی پوست شما سنگینی نکند.. لازم است در فصل گرما پوست خود را آبرسانی کنید ،ضدآفتاب را جدی بگیرید، در ساعات اوج گرما از خانه خارج نشوید، زمان حمام را کاهش دهید و به اندازه کافی آب بنوشید
بسیاری از متخصصان پوست اعتقاد دارند که روتین مراقبت از پوست در فصل تابستان یا فصلهای دیگر سال باید متفاوت باشد تا به حداقل رساندن آسیب دیدگی پوست کمک نماید.
دکتر «مهدی قهار ترس» متخصص پوست و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز